czwartek, 26 marca 2015

Pieczeń rzymska z wołowiny


Kanapka: chleb otrębowy, świeża papryka, pieczeń
Składniki:
- 700 gram mięsa wołowego
- 1 cebula
- 1 papryka
- 5 jajek
- olej do smażenia cebuli
-sól, pieprz, natka pietruszki do smaku

Wykonanie:
Mięso drobno mielimy cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju, paprykę również kroimy w drobna kostkę. 3 jajka gotujemy na twardo. Mieszamy mięso, 2 cale jajka, cebulę, paprykę. Doprawiamy do smaku. W keksówce na spodzie układamy cienka warstwę mięsa, następnie jajka i przykrywamy pozostałą częścią mięsa. Pieczemy w temperaturze 200 stopni 40-50 minut.

Danie główne: kuskus, pieczeń, gotowany brokuł


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz