wtorek, 7 kwietnia 2015

Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną

Dzisiejszy pomysł na zupę powstał z myślą o moim synku. Jaś jest już na etapie jedzenia wszystkiego ale w wersji bardziej fit. Zupa powstała na pomidorach z puszki z jogurtem naturalnym, dla nas z łyżka śmietany już w talerzu ;-)

Składniki:
- 1 puszka pomidorów
- kilka gałązek świeżej bazylii
- warzywa na wywar: marchew, pietruszka, cebula
- porcja rosołowa na wywar
- jogurt naturalny mały
- 3 łyżki śmietany
- 3/4 szklanki kaszy jaglanej

Wykonanie:
Gotujemy wywar z porcji rosołowej z warzywami. Jeśli warzywa są już miękkie wyjmujemy porcję, dodajemy puszkę pomidorów i świeża bazylię i kaszę jaglaną. Pomidory przed dodaniem do zupy blenduję. Jeśli chodzi o ilość wody to wszystko zależy czy chcemy mieć zupę rzadką czy krem. Na koniec zaprawiam jogurtem naturalnym. Nie dodaję maki ponieważ zupa zagęszcza się sama poprzez dodanie kaszy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz