poniedziałek, 4 maja 2015

Muffiny bananowe z kremem cytrynowym

Składniki: 
- 300 g mąki pszennej
- 120 g cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- szczypta soli
- 2 jajka
- 200 ml mleka
- 120 ml oleju rzepakowego
- 3 banany
- krem cytrynowy
Wykonanie:
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. W jednej misce mieszamy suche składniki, a w drugiej mokre. Następnie składniki mokre przelewamy do miski ze składnikami suchymi oraz dodajemy pokrojone banany. Mieszamy bardzo delikatnie do połączenia składników. Blaszkę do pieczenia muffin wykładamy papilotkami lub pieczemy w silikonowych foremkach, nakładamy porcje ciasta do całej foremki  i pieczemy 25 minut. Po upieczeniu babeczki wyjmujemy z piekarnika. Po wystudzeniu nakładamy krem cytrynowy.
Krem cytrynowy przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz