sobota, 5 marca 2016

Polędwiczki z indyka z piekarnika

Nie masz za dużo czasu na obiad, proszę bardzo... Pyszne polędwiczki przygotujesz w 30 minut. To chyba nie dużo jak na tak efektowny i smaczny obiad. Wypróbuj koniecznie, bo jest tego wart ;-)


Składniki:
- 2 polędwiczki z indyka
- 1 opakowanie przyprawy do żeberek PRYMAT
- pieprz w ziarnach
- 2 ząbki czosnku
- olej

Wykonanie:
Na początku robimy marynatę, w moździerzu ugniatamy 2 obrane ząbki czosnku, kilka ziarenek pieprzu, następnie dodajemy przyprawę do żeberek PRYMAT, mieszamy. Polędwiczki z indyka smarujemy marynatą i na 2 godziny chowamy do lodówki.
Po tym czasie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut do temperatury 200 stopni.
Czas pieczenia zależy od wielkości polędwiczek, mniejsze pieczemy nawet i 20 minut.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz