czwartek, 1 grudnia 2016

Relacja z warsztatów Seko na fali smaku

Zapraszam na relacje z bardzo fajnych warsztatów ze śledziem marki Seko, które odbyły sie pod okiem Samar Khanafer - finalista programu Master Chef!

25 Listopada 2016 miałam okazję uczestniczyć w warsztatach poświęconym produktom firmy Seko, a więc śledziom pod każdą postacią. Solone, w oleju, na słono i na słodko. Śledzie uwielbiam więc uczestnictwo w warsztatach na dodatek po raz pierwszy było prawdziwą radością.

Spotkanie 20 blogerek kulinarnych odbyło się w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie na Mińskiej. Poza przedstawicielami firmy Seko którzy wprowadzili nas w świat śledzie, była również urocza prowadząca warsztaty Samar Khanafer i to własnie z jej przepisów przygotowaliśmy 10 odsłon śledziowych przekąsek.



 




Placki ziemniaczane ze śledziem w śmietanie, kwaśnym jabłkiem i czerwoną cebulką -miałam okazję przygotowywać akurat tą przekąsek. Niby prosta, niby klasyczna ale naprawdę wspaniała.


Śledzie piernikowe, zdjęcie zapożyczone od Agaty, za co bardzo jej dziękuje!

Pumpernikiel z burakami, jajkiem i śledziem w lekkim sosie chrzanowym

Bruschetta ze śledziem i konfiturą cebulową z demi glace z octu balsamicznego z rodzynkami, śliwką i żurawiną

Sałatka z ziemniakami, fenkułem i śledziem

Śledzie z marynowaną cytryną

Ciepłe ziemniaki ze śledziem z musztardą, koperkiem i natka pietruszki

Śledź marynowany na carpaccio z gruszki i orzechem włoskim

Koreczki śledziowe  z pieprzem w marynacie z wódki

Bliny ze śledziem na paście jajecznej z marynowaną cebulą i czarnym kawiorem


Praca wre...!

 

Na koniec była prawdziwa śledziowa uczta. Śledziki z firmy SEKO dają wiele możliwości do popisu, wszystko było pyszne, chciałam spróbować każdego dania po trochu, ledwo dałam radę.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz