27 lutego

Tosty z szynką, serem i jajkiem poszetowym

Dzień dobry!
Śniadanie na ciepło? Bardzo proszę!Te tosty są bardzo fajną alternatywą dla zwykłych kanapek – smaczne i chrupiące :) A szczególnie jeśli znudzą się Wam zwykłe kanapki, a macie nieco więcej czasu na ich przygotowanie!

Składniki:
chleb tostowy
szynka 
ser Bluedino Jadel wędzony, dostępny w Lidlu
masło
jajka
woda z octem
szczypiorek



Przygotowanie:
Wodę 1 l gotujemy, dodajemy 2 łyżki octu. Jajko wbijamy do miseczki. Przy pomocy łyżki mieszamy wodę w garnku, aby na środku wytworzył się wir, do którego wlewamy jajko. Gotujemy 2-3 minuty na wolnym ogniu. Jajko wyjmujemy łyżką cedzakową, kładziemy na ręcznik papierowy. Do osuszenia.
Szynkę podsmażamy na rumiano na patelni, w zastępie szynki może być boczek.
Tosty opiekamy w tosterze i składamy kanapkę. Ciepły tost => masło => szynka => wędzony ser => jako => szczypiorek 💕




2 komentarze:

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger