wtorek, 28 lutego 2017

Zawijane śledzie z Crème fraîche z zielonym pieprzem "Śledzik z SEKO"

Wpadają niezapowiedziani goście? A ty się martwisz że nie masz co podać do jedzenia? Spokojnie, wystarczy kilka prostych składników i powstaje pyszna przekąska na dzisiejszego śledzika ;)
W przepisie wykorzystałam filety ze śledzia atlantyckiego SEKO bez skóry marynowane z olejem rzepakowym z dodatkiem cebuli.


Składniki:
1 opakowanie Crème fraîche z zielonym pieprzem
3 ogórki konserwowe
kilka rzodkiewek
świeży koperek



Przygotowanie:
Crème fraîche z zielonym pieprzem przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki, cebulę i rzodkiewkę. Doprawiamy całość solą, pieprzem i świeżym koperkiem. Nadziewamy zawinięte śledzie.
Ozdabiamy rzodkiewką oraz bazylią.



4 komentarze: