- 500 gram mięsa mielonego z łopatki
- 1 cebula
- 1/3 kostki fety
- 1 kostka mięsna
- świeże zioła no.tymianek i natka pietruszki
- 5 łyżek sosu meksykańskiego
- pieprz
- 10 plasterków żółtego sera
- 5 pieczarek
- 2 papryki
Wykonanie:
Obieramy pieczarki, korzonki siekamy do farszu. Paprykę kroimy na pół, wydrążamy środek. Mięso mielone podsmażamy na patelni z cebulką i korzonkami pieczarek. Dodajemy kostkę mięsna. Jeśli będzie już gotowe dodajemy fetę, zioła, przyprawy i sos meksykański.
Faszerujemy pieczarki i paprykę, wierzch przykrywamy żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku 20-25 minut, ewentualnie do miękkości w temperaturze 200 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz