05 marca

Polędwiczki z indyka z piekarnika

Nie masz za dużo czasu na obiad, proszę bardzo... Pyszne polędwiczki przygotujesz w 30 minut. To chyba nie dużo jak na tak efektowny i smaczny obiad. Wypróbuj koniecznie, bo jest tego wart ;-)


Składniki:
- 2 polędwiczki z indyka
- 1 opakowanie przyprawy do żeberek PRYMAT
- pieprz w ziarnach
- 2 ząbki czosnku
- olej

Wykonanie:
Na początku robimy marynatę, w moździerzu ugniatamy 2 obrane ząbki czosnku, kilka ziarenek pieprzu, następnie dodajemy przyprawę do żeberek PRYMAT, mieszamy. Polędwiczki z indyka smarujemy marynatą i na 2 godziny chowamy do lodówki.
Po tym czasie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut do temperatury 200 stopni.
Czas pieczenia zależy od wielkości polędwiczek, mniejsze pieczemy nawet i 20 minut.




4 komentarze:

  1. PIęknie wygląda <3 Chętnie wypróbuje. W końcu indyk to bardzo wartościowe źródło białka :-)

    ~K.

    OdpowiedzUsuń
  2. Czyli nie 30 minut, tylko 2,5 godziny....

    OdpowiedzUsuń
  3. Trochę dużo jak na mnie te 2,5 godziny.Szkoda że tak świat nie poszedł do przodu żeby to szybciej było.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger