04 sierpnia

Klasyczne babeczki z czekoladą i cynamonem

Klasyczne babeczki z czekoladą to propozycja na każdą porę roku i chociaż cynamon kojarzy nam się z jesiennymi rozgrzewającymi daniami my bardzo lubimy jego dodatek do słodkich wypieków. 

Składniki :
150g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 łyżeczki cynamonu
80 g cukru
2 jajka
50 ml jogurtu naturalneg
50 ml oleju
50g posiekanej czekolady 


Przygotowanie:
W pierwszej misce mieszamy przesianą mąkę, cynamon i proszek do pieczenia, a w drugiej ubijamy jajka, cukier, jogurt i olej.
Następnie wszystko łączymy, dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy dokładnie łyżką. Ciasto powinno być dość gęste i należy je umieścić w papilotkach do 3/4 ich wysokości. Muffiny pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez około 25 minut w 180 stopniach. 





 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger