Dawno dla Was niczego nie napisałam i muszę Wam przyznać, że źle mi było z tego powodu. Dlatego też koniec z wymówkami, że komputer nie działa. Zakasałam rękawy, odpaliłam piekarnik, wyjęłam zapomnianą blende...
350 gram różnych pestek i bakalii (u mnie migdały, pestki słonecznika, orzechy laskowe, rodzynki, żurawina i wiórki kokosowe)
1 ogromne jajko
70gram cukru trzcinowego
Przygotowanie:
Jajko z cukrem ucieramy kilka minut aż powstanie kremowa pianka, następnie wsypujemy bakalie. Mieszamy masę łyżką i wykładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Z podanej porcji wyjdzie nam ok 20 ciasteczek. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190 stopni, 15 minut.
#ciasteczka #cookies #bezmaki #bakalie #orzechy #jesien #złotajesień
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz