29 marca

Ekspresowa zupa fasolowa

Zapraszam dzisiaj po przepis na zupę fasolową. Gęstą, sytą, z ziemniakami, fasolą i majerankiem. 
Ta wersja fasolowej jest błyskawiczna, dzięki użyciu fasoli konserwowej nasza zupa będzie gotowa w 30 minut. 
My nie przepadamy za zupami gotowanymi na mięsnym wywarze ale jeśli macie ochotę, możecie  zupę ugotować na mięsie np.żeberkach. 
Składniki:
1 puszka czyli 400 g fasoli konserwowej
4 duże ziemniaki
2 marchewki
1 pietruszka
2 łyżki majeranku
3 liście laurowe
3 ziela angielskie
sól i pieprz do smaku




Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, pozostałe warzywa również kostkę lub słupki.
Gotujemy do miękkości. Razem z dolą, pieprzem, liściem i zielem angielskim.
Po tym czasie dodajemy fasolę, z całą zawartością puszki. Dodajemy majeranek. 
Gotujemy 10 minut i mamy gotową zupę. Doprawiamy  solą i pieprzem w razie potrzeby.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger