Dobry sos do sałatki potrafi zdziałać cuda i nawet z nudnej sałatki uczynić niezwykle
smaczny posiłek.
Sos do sałatki powinien być wyraźnie kwaskowy, ale też słony i słodki zarazem.
Z takim dressingiem nawet zwykła sałata, szpinak czy znienawidzona dynia
staje się bardzo smakowita.
1 łyżka soku z cytryny
3 łyżki oliwy
1 łyżeczka musztardy francuskiej
1 łyżeczka miodu
zioła prowansalskie
sól, pieprz
ząbek czosnku
Vinegrette balsamiczno jogurtowy
3 łyżki oliwy
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżeczka musztardy Dijon
1 łyżeczka miodu
kopiasta łyżka jogurtu greckiego
ząbek czosnku
sól pieprz
Przygotowanie:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz