30 maja

Ciasteczka amarantusowe

Ciasteczka amarantusowe
Ciasteczka są pyszne i delikatnie, przez dodatek banana nie są chrupiące ale idealnie mokre. Są świetną alternatywą dla popołudniowej przekąski, w wersji o wiele zdrowszej, która posiada wartościowe składniki odżywcze. Możemy zrobić je według własnych upodobań dodając kokos, czy inne bakalie albo słodząc miodem, nie dość ze nadamy im wyraźniejszego smaku to jeszcze staną się naprawdę chrupiące.


22 maja

Kokosowa zupa ze szparagami

Kokosowa zupa ze szparagami

13 maja

Pieczony omlet ze szparagami

Pieczony omlet ze szparagami



11 maja

05 maja

Smażony omlet ze szparagami

Smażony omlet ze szparagami
Dzień dobry w poniedziałek!  
Dzisiaj kłania się przed nami omlet, ale nie taki byle jaki ;) To omlet ze szparagami, a szparagi to samo zdrowie jak wiadomo ;) Mnóstwo witamin i cennych elementów odżywczych. Nie żałujcie sobie ;) Ja obżeram się nimi cały maj ;)
Taki omlet ma jedną (z wielu) zaletę, taką że z jednego przepisu możemy przygotować kilkanaście różnych wersji, dla każdego coś ulubionego! Słodko, słono, ostro czy łagodnie ;)

02 maja

Sałatka z ryżem, kukurydzą i tuńczykiem

Sałatka z ryżem, kukurydzą i tuńczykiem
Podczas świątecznego śniadania delektowaliśmy się taką oto sałatką z kilku prostych składników, które prawdopodobnie możemy mieć w domu. 
Połączenie ryżu, tuńczyka i kukurydzy może być też fajną propozycją podczas trwającego weekendu majowego do tzw. grillowej kiełbaski. 
A ty jakie znasz propozycje sałatek z ryżem, chętnie wypróbuję coś nowego?!

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger