Podczas świątecznego śniadania delektowaliśmy się taką oto sałatką z kilku prostych składników, które prawdopodobnie możemy mieć w domu.
Połączenie ryżu, tuńczyka i kukurydzy może być też fajną propozycją podczas trwającego weekendu majowego do tzw. grillowej kiełbaski.
A ty jakie znasz propozycje sałatek z ryżem, chętnie wypróbuję coś nowego?!
100 gram ugotowanego ryżu
puszka kukurydzy
puszka tuńczyka w sosie własnym
200 gram jogurtu naturalnego lub grecki pół dużego kubka
łyżka majonezu
sól, pieprz, natka pietruszki lub inna zielenina
Przygotowanie:
Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy.
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy sól, pieprz i zieleninę.
Cały sos mieszamy z sałatką, jeśli potrzeba ponownie doprawiamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz