13 maja

Pieczony omlet ze szparagami




Składniki:
3 jajka
5 łyżek mleka
czubata łyżka mąki
łyżka posiekanego szczypiorku
5 szparag
3 suszone pomidory
sól, pieprz
1 łyżka masła klarowanego lub oleju


Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C.
Jajka miksujemy razem z mlekiem i mąką. Doprawiamy solą i pieprzem. Szparagi kroimy w mniejsze kawałki a suszone pomidory w drobne paseczki.
Na patelni podgrzewamy masło lub olej. Wlewamy jajka. Wrzucamy szparagi i suszone pomidory. Metalową patelnię wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 15-20 minut do momentu aż omlet będzie zarumieniony i wyrośnięty. Wyjmujemy patelnię z piekarnika i pozostawiamy na kilka minut.





9 komentarzy:

  1. Zaszalałaś :)
    Taki omlet nadaje się praktycznie na każdy posiłek. Sezon na szparagi, więc trzeba też zaszaleć i zrobić omlecik na kolację :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Szparagi zawsze 😁w, zestawieniu z jajkami 😍mega

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie! Zapraszam się...

    OdpowiedzUsuń
  4. Widziałam mnóstwo inspiracji na temat szparagów... Ale takiej wersji jeszcze nie ❤️ brawo za pomysł 😊

    OdpowiedzUsuń
  5. Ooo, takie śniadanko z chęcią bym przygarnął. Uwielbiam omlety, a jeszcze bardziej szparagi. To zdecydowanie coś dla mnie 😊

    OdpowiedzUsuń
  6. Takie śniadanka to ja lubię 😁 Super połączenie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny pomysł, wykorzystam na śniadanie!

    OdpowiedzUsuń
  8. śniadanie, obiad, kolacja o każdej porze taki omlet sprawdzi się idealnie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo mi się podoba takie nietypowy omlet! a szparagi uwielbiam! :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger