Ekspresowa pasta z fasoli, chrzanu i buraka. Możemy ją nałożyć na kanapkę, zjeść jak taki a'la humus lub nafaszerować nią jajka. Lubię bardzo takie jedzenie, które ma wiele zastosowań. Przeglądając mojego bloga można gołym okiem to zauważyć, ja po prostu nie wyobrażam sobie jeść 3 lub więcej dni pod rząd kanapki z tą samą pastą bez zmiany dodatków.
Poza tym fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. W przeciwieństwie do grochu nie zawiera sodu. W niektórych jej gatunkach a jest ich naprawdę wiele występuje żelazo, kwas foliowy , selen oraz dobroczynny zwłaszcza dla mężczyzn cynk.
Składniki:
1 duży upieczony burak
1-1,5 szklanki ugotowanej fasoli
1 łyżka oleju
1 łyżka chrzanu
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wkładamy do miski i blendujemy na gładką masę.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz