środa, 14 grudnia 2016

Śledzie z czosnkiem i koperkiem

 Jak święta to śledzie...tym razem zestawienie koperku z czosnkiem i cebulką 😃😀😄

Składniki:
3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
1 mały pęczek kopru
1 mała cebula
8 filetów śledziowych z zalewy octowej
sól,pieprz do smaku


Przygotowanie:
Na kilka dni wcześniej przygotowujemy solone filety śledziowe w zalewie octowej.

Czosnek i cebulę obieramy i drobno siekamy. Filety śledziowe kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski śledzie, wkładamy czosnek, cebulę, posiekany koperek. Zalewamy wszystko oliwą z oliwek, doprawiamy solą, pieprzem do smaku.



1 komentarz:

  1. Bardzo aromatyczny pomysł na śledzia na Wigilię :) Tylko wszyscy muszą akurat lubić czosnek, bo potem przy życzeniach nie da rady się wycałować :P

    OdpowiedzUsuń