Zapraszam na relacje z bardzo fajnych warsztatów ze śledziem marki Seko, które odbyły sie pod okiem Samar Khanafer - finalista programu Master Chef!
25 Listopada 2016 miałam okazję uczestniczyć w warsztatach poświęconym produktom firmy Seko, a więc śledziom pod każdą postacią. Solone, w oleju, na słono i na słodko. Śledzie uwielbiam więc uczestnictwo w warsztatach na dodatek po raz pierwszy było prawdziwą radością.
Spotkanie 20 blogerek kulinarnych odbyło się w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie na Mińskiej. Poza przedstawicielami firmy Seko którzy wprowadzili nas w świat śledzie, była również urocza prowadząca warsztaty Samar Khanafer i to własnie z jej przepisów przygotowaliśmy 10 odsłon śledziowych przekąsek.
Placki ziemniaczane ze śledziem w śmietanie, kwaśnym jabłkiem i czerwoną cebulką -miałam okazję przygotowywać akurat tą przekąsek. Niby prosta, niby klasyczna ale naprawdę wspaniała.
Śledzie piernikowe, zdjęcie zapożyczone od Agaty, za co bardzo jej dziękuje!
Pumpernikiel z burakami, jajkiem i śledziem w lekkim sosie chrzanowym
Bruschetta ze śledziem i konfiturą cebulową z demi glace z octu balsamicznego z rodzynkami, śliwką i żurawiną
Sałatka z ziemniakami, fenkułem i śledziem
Ciepłe ziemniaki ze śledziem z musztardą, koperkiem i natka pietruszki
Śledź marynowany na carpaccio z gruszki i orzechem włoskim
Bliny ze śledziem na paście jajecznej z marynowaną cebulą i czarnym kawiorem
Praca wre...!
Na koniec była prawdziwa śledziowa uczta. Śledziki z firmy SEKO dają wiele możliwości do popisu, wszystko było pyszne, chciałam spróbować każdego dania po trochu, ledwo dałam radę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz