Witajcie kochani, na wstępie chciałam wyjaśnić kilka słów o mojej nieobecności i być może następnych również. Latem życie rodzinne pochłania mnie znacznie bardziej niż jesienią czy zimą, starszy syn gdyby mógł całe dnie spędzałby na placu zabaw a córka jak to niespełna roczniak właśnie uczy się chodzić więc już nie poleży czy nie pobawi się sama.
Kto ma dzieci ten pewnie wie o czym mówię ;)
Wracając jednak do przepisu, zapraszam na cukiniowe placuszki, nicy takie zwykłe ale pazura dodaje im pewien sos, o nim przeczytacie już jutro,zapraszam!
1 duża cukinia cukinia lub 2-3 małe, młode
1 cebula
3 - 4 łyżki mąki pszennej
2 jajka
2 ząbki czosnku
świeże zioła u mnie dużo koperku
sól, pieprz
dodatkowo:
trochę mleka, jeśli wyjdzie nam zbyt gęste ciasto
olej do smażenia
Przygotowanie:
Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Cebulę szatkujemy na drobną kostkę. Cebulę i jajka dodajemy do cukinii, dodajemy również zioła, przyprawy, mąkę oraz mleko. Mieszamy całość łyżką. Smażymy na patelni na dobrze rozgrzanym oleju, do uzyskania złocistego koloru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz