Inspirację na taką prostą ale jakże pyszną sałatkę zostawiła mi mama przedszkolnej koleżanki Jasia, jak to mówią sami o sobie przyjaciółki ;) pod moim pytaniem na fanpagu o propozycję wykorzystania większej ilości szparag. Czytając pomyślałam szybka i prosta, zrobię, co będzie ale okazała się strzałem w 10! W oryginalnym przepisie była jeszcze musztarda, następnym razem dodam również musztardę ;)
Składniki na 3 - 4 porcje:
pęczek szparag
6 jajek ugotowanych na twardo
4 łyżki majonezu
4 łyżki sosu beszamelowego lub śmietany
szczypiorek
sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Następnie każde kroimy na 4 kawałki.
Szparagi gotujemy w osolonej wodzie 5 minut, odcedzamy.
Na talerzu układamy, szparagi naprzemiennie z jajkiem, kleksami majonezu i kleksami sosu beszamelowego lub śmietany. Posypujemy szczypiorkiem, solą i pieprzem. Gotowe. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz