16 listopada

Serowe placuszki z budyniem

Chciałoby się powiedzieć, że to najlepsze ekspresowe placuszki na każde szybkie śniadanie czy podwieczorek. Sięgaj po przepis zawsze kiedy nie masz pomysłu co przygotować, myślę że będziesz zachwycona. Ja z reguły ledwo zdążę pomyśleć na co mam ochotę a już zajadam się nimi z kubkiem gorącej kawy/ herbaty czy kakao. Dodatki do placuszków mogą być takie jakie sobie zażyczysz.

Składniki:
200 gram mielonego twarogu z wiaderka
2 jajka
2 łyżki mąki
24 gramy cukru waniliowego (3opakowania)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
40 gram budyniu waniliowego
2 łyżki oleju


Przygotowanie:
Wszystkie odmierzone składniki wkładamy do miski. Mieszamy mikserem 1-2 minuty lub trzepaczką intensywnie. Ciasto powinno mieć bardzo gęstą konsystencję. Placuszki nakładamy na suchą patelnię. Jeśli nie posiadamy odpowiedniej patelni z nieprzywieralną powłoką, należy przed każdym smażeniem nalać kilka kropel oleju na patelnie. Nakładamy po łyżce ciasta i smażymy na rumiano z każdej strony.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger