sobota, 31 grudnia 2016

Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i natką pietruszki

Komu, komu?
Oddam wszystkie bo to jednak nie moje smaki, mojej rodzinki zresztą też nie 😕
Zostaniemy jednak przy klasycznym schabowym i roladkach z kurczaka!

Składniki:
10-15 szt krewetek najlepiej królewskich
masło
czosnek świeży
szalotka
natka pietruszki
szczypta soli

Przygotowanie:
Krewetki obieramy z pancerzy. Nacinamy lekko nożem wzdłuż tułowia i usunąć czarne jelito.
 Tak przygotowane krewetki opłukujemy i dokładnie osuszamy.
Rozgrzewamy masło na patelni, układamy na nim świeże oczyszczone krewetki, drobniutko posiekany czosnek i szalotkę. Po kilku minutach wrzucamy posiekana natkę pietruszki. Krewetki smażymy około 6 minut mieszając.


2 komentarze: