Składniki:
- 1 jajka
- 2 krążki papryki
- 1/4 lodowej sałaty
- sos winegret
- pomidorki koktajlowe
Wykonanie:
Kroimy papryki w niezbyt cienkie plastry (około 1,5 cm). Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu, wlewamy odrobinę oleju i kładziemy plastry. Do każdego krążka papryki wbijamy po 1 jajko. Przykrywamy i smażymy na średnim ogniu przez kilka minut.
Jeśli lubisz jajka sadzone ze ściętym żółtkiem, zmniejsz ogień i smaż kilka minut dłużej. Przekładamy usmażone jajka na talerz, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, posyp posiekanym szczypiorkiem lub innymi ziołami.
Sałatka powstała z porwanych liści sałaty z sosem francuskim i pomidorkami koktajlowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz