Składniki:
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka kaszy
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru
- 2 banany
Wykonanie:
Kasze zalewamy zimnym mlekiem i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie dodajemy cukier, żółtka i pokrojone w bardzo drobną kosteczkę banany. Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy do kaszy delikatnie mieszając. Placki smażymy bez tłuszczu z obu stron. Najlepiej na patelni do naleśników.
Kasze zalewamy zimnym mlekiem i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie dodajemy cukier, żółtka i pokrojone w bardzo drobną kosteczkę banany. Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy do kaszy delikatnie mieszając. Placki smażymy bez tłuszczu z obu stron. Najlepiej na patelni do naleśników.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz