Składniki:
- 2 gruszki
- 2 łyżki posiekanych orzechów arachidowych
- 2 gruszki
- 2 łyżki posiekanych orzechów arachidowych
- 2 łyżki rodzynek
- 1 łyżka żurawiny
- 4 łyżki miodu
- 4 łyżki miodu
- 1 łyżka przyprawy do piernika
- sok z 1 cytryny
Wykonanie:
- sok z 1 cytryny
Wykonanie:
Rodzynki, żurawinę i posiekane orzechy podgrzewamy z miodem miodem oraz przyprawą do piernika. Lekko studzimy i dodajemy sok z cytryny. Odcinamy delikatnie górną część owoców i usuwamy gniazda nasienne wąskim nożem. Następnie wydrążony środek wypełniamy przygotowaną słodką masą. Układamy owoce w naczyniu żaroodpornym i polewamy pozostałością miodu. Pieczemy 20 min.
Cudne :)
OdpowiedzUsuń