Bardzo lubię warzywne placuszki, z ziemniaków i cukinii robiłam już na milion sposobów ale tym razem postanowiłam zaproponować coś fajnego osobom będącym na diecie bezglutenowej. Pyszne placuszki z cukinii polecają się również dla was;) mąkę pszenną zastąpiłam mąką jaglaną, dodatkowo możemy je usmażyć na oleju kokosowym.
Składniki:
1 duża cukinia cukinia
1 cebula
100 gram mąki jaglanej
2 jajka
2 ząbki czosnku
świeże zioła
sól, pieprz
olej do smażenia
Przygotowanie:
Cukinię myjemy, wydrążamy środek z pestkami i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Chyba że cukinia jest młoda to ścieramy całą, ale takich młodziutkich na tą ilość składników będziemy potrzebowali 2 szt.
Bardzo fajne, lubię wszelkie placuszki i często robię :)
OdpowiedzUsuńa może masz jakieś fajne sprawdzone przepisy?
UsuńPyszne placuszki :-)
OdpowiedzUsuń;-*
UsuńPrzeapetyczne! Lubię takie zdrowe eksperymenty :)
OdpowiedzUsuń