16 września

Muffiny jajeczne z pomidorkami i kabanosami

Dzisiejsza poranna pobudka do przedszkola zbyt długo się przeciągnęła, więc trzeba było wymyślić pomysł na szybkie ale i nie zbyt pracochłonne śniadanie. 
Myślałam i wymyśliłam muffiny jajeczne z pomidorkami i kabanosami;)

Przepis dodatkowo dodaję do akcji Błyskawiczne piątki na Facebooku.

Składniki:
4 jajka
2 łyżki gęstej śmietany 30%
garść pomidorów koktajlowych
2 kabanosy
garść natki pietruszki
sól, pieprz

Przygotowanie:
Jajka wbijamy do miski i ubijamy mikserem lub ręcznie z solą i pieprzem. Dodajemy śmietanę. 
Następnie do masy jajecznej dodajemy pokrojone pomidorki i kabanosy oraz posiekana natkę pietruszki.
Do takich muffinek najlepiej nadają się silikonowe foremki, lub ceramiczne kokilki. 
Ja natomiast użyłam papierowych papilotek i też dało radę. Musimy jednak pamiętać, 
żeby ceramiczne kokilki posmarować masłem silikonowe i papierowe nie.
Zapiekamy w 180 stopniach 15 minut.


5 komentarzy:

  1. Wspaniała propozycja. Pysznie wyglądają :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki zestaw chętnie zabrała bym do pracy ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ależ mam smak na takie z jajem babeczki :)
    Dziś się pojawia na moim talerzu :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger