Domowa czekolada wydaje się taka trudna a jest taka prosta ;) Czas przygotowania 5 minut! Wow! Czas chłodzenia jest znacznie dłuższy ale dla tego smaku warto poczekać.
A skoro jutro Walentynki to może zaskoczycie swoją drugą połówkę pyszną, mocno czekoladową i bardzo zdrowo domową czekoladą z jej ulubionymi dodatkami ;)
Do dzieła kochani!!!
30 g dobrej jakości kakao
1 łyżka ekstraktu waniliowego
szczypta soli
dodatkowo:
garść żurawiny
płatki kokosa
Przygotowanie:
W patelni rozpuszczamy olej kokosowy z dodatkiem syropu klonowego, ekstraktu waniliowego
i soli. Dodajemy kakao, zdejmujemy z ognia i mieszamy.
Czekoladę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki. Na wierzch wykładamy suszoną żurawinę i płatki kokosa.
Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Gotową czekoladę przechowujemy w lodówce.
Inspiracja zaczerpnięta z wege bloga ;)
Właśnie chodzi za mną coś takiego. Muszę tylko dokupić kakao :)
OdpowiedzUsuńgdzieś już ją widziałam,ale zamiast żurawiny był granat,smaczna:)
OdpowiedzUsuńPrzefajna ta czekolada! :)
OdpowiedzUsuń