09 kwietnia

Jajka faszerowane smażone

Jajka faszerowane to szybka i prosta przystawka na każdą okazję. Można przygotować je na wiele sposobów. Jajka faszerowane mogą być niezwykle różnorodne, sporządzone w wersji tradycyjnej i mniej tradycyjnie czyli smażone. Na te i wiele wiele innych przepisów znajdziecie w naszym wiosennym numerze Aromatu, gdzie przygotowałyśmy dla Was zestawienie propozycji jajecznych.

Składniki:
5 jajek
10 pieczarek
3 ogórki kiszone
1 cebula
50 gram masła
1 czubata łyżka mąki kokosowej
sól, pieprz
3 łyżki oleju




Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Zimne jajka w skorupkach musimy przekroić nożem na pół.
Wydrążamy ze środka delikatnie jajko, zostaje nam sama skorupka.
Na patelni na maśle podsmażamy cebulę i pieczarki bardzo drobno pokrojone. Następnie dodajemy Ogórka kiszonego również bardzo drobno posiekanego. 
Mieszamy pieczarki z cebulą, ogórkiem, posiekanym białkiem, zgniecionym żółtkiem oraz mąką kokosową. Doprawiamy solą i pieprzem. Faszerujemy skorupki jajek.
Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy nafaszerowane jajka skorupką do dołu.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger