niedziela, 15 marca 2015

Budyń kokosowo - czekoladowy


Składniki:
- 400 ml mleka kokosowego
- 400 ml wody
- 2 żółtka
- 100 gram deserowej czekolady Wedel
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- jogurt grecki
- wiśnie w syropie

Wykonanie:
Rondel zwilżyć zimną wodą,wlać mleko kokosowe i wodę. Zagotować. Rozpuścić czekoladę deserową. W pół szklanki zimnej wody rozrobić mąkę ziemniaczaną, żółtka,cukier,dokładnie wymieszać. Wlać na wrzące mleko,zmniejszyć gaz i mieszając doprowadzić do wrzenia,poczekać aż pojawią się pęcherzyki,zdjąć z ognia. Przelewać do salaterek zwilżonych zimną wodą. Po wystudzeniu udekorować jogurtem naturalnym i wiśniami w syropie.

1 komentarz: