niedziela, 6 września 2015

Biszkopt z kremem kakaowym i brzoskwiniami


Składniki:
- 4 jajka
- 2/3 szklanki mąki pszennej
- 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1/2 szklanki cukru
- 1 opakowanie gotowego kremu kakaowego do tortów
- 1 puszka brzoskwiń + sok
- 2-3 łyżeczki żelatyny
- garść borówek

Wykonanie:
Biszkopt:
Białka ubijamy z solą na sztywna pianę, następnie dodajemy cukier i ubijamy na krem. W następnej kolejności dodajemy żółtka i mąkę. Pieczemy biszkopt 30 minut w temperaturze 160 stopni.

Krem kakaowy:
Zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Brzoskwinie i galaretka:
Na kremie kakaowym układamy brzoskwinie. Sok z brzoskwiń podgrzewamy, rozpuszczamy w nim żelatynę żeby powstała galaretka. Schładzamy w lodówce. Tężejącą galaretkę wylewamy na ciasto. Placek przechowujemy w lodówce że względu na krem i galaretkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz