czwartek, 15 września 2016

Faszerowane chilli z fetą


Składniki:
około 500 gram papryczek chili
500 gram sera typu feta
sól
zioła: oregano, bazylia, tymianek
olej z pestek winogron

Przygotowanie:
Odcinamy górę papryczek, wycinamy gniazda i płuczemy pod ciepłą wodą. 
Faszerujemy papryczki fetą. Zalewamy olejem, wkładamy do słoików świeże zioła.
Zakręcamy i wstawiamy do lodówki. Po 3-4 dniach są gotowe do konsumpcji ;-)




Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY 

2 komentarze:

  1. Ale to fajny i pyszny przepis :)
    Jemy od razu, czy lepiej trochę poczekać, aby przeszły smakami?

    OdpowiedzUsuń
  2. Agnieszka, dobrze jest odczekać tak 3-4 dni i możemy jeść ;-)

    OdpowiedzUsuń