piątek, 30 września 2016

Tagliatelle z sosem bazyliowo kaparowym


Składniki na 3 porcje:
250 gram makaronu Tagliatelle, u mnie z Lubelli
600 gram filetu z indyka
olej do obsmażenia indyka

sos:
2 łyżki gotowego pesto bazyliowego
2 łyżki kaparów
150 ml śmietany do zup
niepełna łyżka mąki
woda lub bulion
sól, pieprz, liść 2 szt, ziele 3 szt

Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Indyka obsmażamy na patelni kilka minut z każdej strony. W garnku gotujemy wodę lub bulion, dodajemy pesto bazyliowe i przyprawy. Zagotowujemy. Następnie dodajemy kapary i indyka.
Gotujemy 15 minut i zaprawiamy mąką ze śmietaną. Gotujemy jeszcze chwilę, ale nie doprowadzamy do wrzenia.



4 komentarze: