piątek, 23 września 2016

Tosty francuskie z chałki

Pyszne i proste śniadanie? Proszę bardzo!

Pamiętacie chleb w jajku z czasów dzieciństwa? Ja pamiętam!było to dawno a pamiętam jakby wczoraj. Tym razem nowa odsłona pysznego i lekkiego śniadania... Chałka w jajku.


Składniki:
chałka 
2 jajka
1/2 szklanki mleka
100 gramów masła
łyżka oleju
owoce sezonowe 

Przygotowanie:
Chałkę kroimy na kromki. Jajko z mlekiem roztrzepujemy na gładką masę jajeczną. 

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i masło. Obtaczamy kromki chałki w masie jajecznej, 
wkładamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy do zrumienienia.

Ps.Pomysł dodaje do akcji błyskawiczne piątki;)

2 komentarze: