22 sierpnia

Letnia zupa czereśniowa z makaronem #lubelloveinspiracje #lubella #fetowanielata

Mamy lato,więc korzystajmy ile wlezie z jego dobrodziejstw. Ja tak robię i nie zawaham się zaprzestać. Wakacyjne wyjazdy do babci zawsze sprawiały nam wiele radości gdy w środku zimy otwieraliśmy słoiczek pysznej konfitury czy pojemniczek zamrożonych truskawek na pierogi. 
Dzisiaj zapraszam na zupę z czereśni, słodka, pyszna, owocowa z dodatkiem makaronu. Smakosze mogą również pozwolić sobie na kleksa śmietanki czy jogurtu.

Składniki:
0,5 kg czereśni
1 cytryna
cukier biały lub trzcinowy, ksylitol, miód
250 g makaronu świdry od Lubella
woda

śmietanka lub jogurt 





Przygotowanie:
Czereśnie zalewamy litrem wody i gotujemy ok 5-7 min od momentu wrzenia.
Dodajemy sok z cytryny oraz cukier.

W międzyczasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Zupę podajemy na zimno lub ciepło z makaronem,wedle uznania możemy podać zupę z dodatkiem jogurtu lub śmietanki.





#lubelloveinspiracje #lubella #fetowanielata

1 komentarz:

  1. Uwielbiamy robić miks owocowy takiej zupy :D Fajnie sprawdzają się jagody i truskawki :D

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger