Składniki:
- 200 g wiórków kokosowych
- 1 litr wody
Przygotowanie:
Wiórki wkładamy do miski i zalewamy przegotowaną wodą. Odstawiamy na noc.
Rano przekładamy do garnka, podgrzewamy wiórki z wodą były dobrze ciepłe. Masę miksujemy blenderem przez kilka minut. Odciskamy wiórki przez gazę lub sito.
- 1 litr wody
Przygotowanie:
Wiórki wkładamy do miski i zalewamy przegotowaną wodą. Odstawiamy na noc.
Rano przekładamy do garnka, podgrzewamy wiórki z wodą były dobrze ciepłe. Masę miksujemy blenderem przez kilka minut. Odciskamy wiórki przez gazę lub sito.
Mleko przelewamy do butelki i trzymamy w lodówce. Myślę że 3-4 dni śmiało może stać w lodówce mleko. Rozwarstwianie jest naturalne, przed użyciem trzeba potrząsnąć kilka razy butelką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz