Składniki:
- 1/2 kalafiora
- 1/2 brokuła
- 1 szklanka zielonego mrożonego groszku
- 3 duże marchewki
- suszony tymianek
- olej z pestek winogron
- 5 kotletów z karczku z czarnej świni iberyjskiej
- sól, pieprz
Wykonanie:
Warzywa skrapiamy olejem i oprószamy tymiankiem oraz solą i pieprzem. Zapiekamy w piekarniku do miękkości, około 40 minut pod przykryciem.
W tym czasie marynujemy mięso. Plastry mięsa doprawiamy z obydwu stron solą, pieprzem i olejem. Chowamy do lodówki na czas pieczenia warzyw. Następnie rozgrzewamy patelnię i kładziemy na niej wieprzowinę. Mięso smażymy z obydwu stron na złoty kolor przez około 3–5 min. Moja kompozycja to smażona karkówka z pieczonymi warzywami i liście szpinaku w sosie vinegret.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz