Wiem jednak że są również zwolennicy takich zup, dlatego postanowiłam się podzielić przepisem '-)
Składniki:
- 1,5 litra wody
- 5 ziemniaków
- 1 duża marchew
- 1 pietruszka
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku- 1 cebula
- sól, pieprz, 3 liście laurowe, 4 ziela angielskie
- 7-8 większych ogórków kiszonych
- 2 łyżki mąki
- 100 ml śmietany
- 100 ml śmietany
- 3 gałązki natki pietruszki
Wykonanie:
Warzywa obieramy, kroimy w kostkę. Wywar z pokrojonych warzyw gotujemy. Dodajemy przyprawy. Gdy warzywa będą już prawie miękkie, dodajemy starte na tarce o grubych oczkach ogórki kiszone.
Gotujemy 10-15 minut i kiedy wszystkie warzywa będą miękkie robimy zawiesinę z mąki i śmietany. Powoli wlewamy do zupy ciągle mieszając, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i zagotowujemy.
Gotujemy 10-15 minut i kiedy wszystkie warzywa będą miękkie robimy zawiesinę z mąki i śmietany. Powoli wlewamy do zupy ciągle mieszając, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i zagotowujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz