24 listopada

Orzechowe ciasto bez pieczenia

Witajcie! Spieszę do Was z kolejnym pysznym przepisem. Biorąc pod uwagę mój ostatni jesienno zimowy "niedoczas" postawiłam tym razem na ciasto bez pieczenia. Do zrobienia ciasta wykorzystałam masę orzechową od Helio, herbatniki kakaowe od Cukry Nyskie, mascarpone i orzechy arachidowe. Szybki, prosty ale jakże smaczny deser do popołudniowej kawy.


Składniki:

1 opakowanie 250 g serka mascarpone
4 łyżki orzeszków arachidowych siekanych



Przygotowanie:
Formę wielkości ok 25 x 30/35 w zależności jaką mamy w domu wykładamy folią spożywczą. 
Na spód układamy herbatniki i ok 1/2 puszki masy. 
Czas na kolejną warstwę herbatników i warstwę serka mascarpone.
I na koniec trzecia warstwa ciastek i reszta masy orzechowej. 
Wierzch posypujemy orzeszkami arachidowymi.
Schładzamy w lodówce kilka godzin aby herbatniki zmiękły.



#helio #cukrynyskie

1 komentarz:

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger