15 listopada

Sałatka z tuńczyka

Bardzo szybka a zarazem smaczna sałatka z tuńczyka, świetnie pasuje na śniadanie, kolację czy imprezę. Do sałatki proponuję tuńczyka w sosie własnym, w oleju może być za tłusty. Sałatka doprawiona majonezem Kieleckim będzie pyszna!

Składniki:
1 woreczek ryżu mój miał 125 gram
1 puszka tuńczyka
1 czerwona papryka
4 ogórki kiszone z domowej spiżarni
cebulka ze szczypiorkiem
por około 3-4 cm 
sok z 1/2 limonki 
majonez Kielecki



Przygotowanie:
Tuńczyka osączamy z zalewy. Ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę. Ryż gotujemy w osolonej wodzie i studzimy przed połączeniem z tunczykiem. Paprykę oraz pora i cebulkę ze szczypiorkiem drobno kroimy.

Wszystkie składniki razem łączymy. Dodajemy majonez, sok z limonki, sól i pieprz.


1 komentarz:

  1. Uwielbiam takie sałatki :) Ja bardzo często robię podobną tylko dodaję mini warzywa :) takie malutkie marcheweczki super się prezentują <3

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger