31 stycznia

Kremowa potrawka z kurczaka z pieczarkami, groszkiem zielonym

Dzień dobry, gdybyście poszukiwali przepisu albo chociaż inspiracji na dzisiejszy obiad mam właśnie taką. Klasyka nad klasyką pierś z kurczaka w akompaniamencie pieczarek, zielonego groszku i śmietankowego serka z łososiem. Najlepsze jest to w tym przepisie, że po pierwsze obiad jest błyskawiczny a po drugie możemy wykorzystać pierś z kurczaka na którym gotowaliśmy rosół lub inną zupę wczoraj.Prawda, że szybki obiad?


Składniki:
1 szklanka mleka
1 opakowanie ok 200 g serka śmietankowego z dodatkiem łososia
5 łyżek groszku zielonego konserwowego
sól, pieprz, ząbek czosnku, ostra papryka
6 szt pieczarek
1 łyżka masła
pierś z kurczaka świeża lub gotowaną, ja wykorzystałam ugotowaną z zupy warzywnej




Przygotowanie:
Pieczarki i czosnek podsmażany na maśle, podlewamy mlekiem, dodajemy serek mieszamy do uzyskania kremowej konsystencji. Wrzucamy groszek i kurczaka, dusimy kilka minut. Doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką.

Jeśli użyjemy świeżego kurczaka podsmażany go razem z pieczarkami na maśle.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger