250 ml
zaparzonej mocnej kawy
50 ml
likieru Sheridan’s
1 puszka
jagód w syropie Leśne Skarby
2 żółtka
2
łyżki cukru pudru
250 g
mascarpone
100 g
malutkich biszkoptów
Puder z
suszonych jagód
Przygotowanie:
Zaparzamy
kawę, wlewamy do miseczki, mieszamy z likierem i studzimy.
Żółtka
wkładamy do miski, dodajemy cukier i ubijamy mikserem na dużych obrotach.
Żółtka powinny zmienić kolor i konsystencje na puszystą i jasną masę. Czas
ubijania około 8 minut.
Zmniejszamy
obroty dodając stopniowo po 1 łyżce ser
mascarpone.
Biszkopty
maczamy w kawie i układamy na dnie pucharków.
Z jagód
odsączamy syrop, a owoce miksujemy.
Na biszkopty
nakładamy połowę kremu, oraz połowę zmiksowanych jagód.
Układamy drugą warstwę
biszkoptów i kremu.
Wstawiamy do
lodówki na około 2 - 3 godziny do schłodzenia.
Przed podaniem wierzch posypujemy
pudrem z suszonych jagód.
Bo to też wyszło zaskakująco pyszne, takie fusion trochę 😆
OdpowiedzUsuń