W piątek listonosz przyniósł mi paczkę z marmoladą wieloowocową Jamar. W związku z tym, że w weekendy bardzo często jemy naleśniki z domowym dżemem, to tym razem zjedliśmy w nowym wydaniu. Bardzo nam smakowały, twarda marmolada idealnie się do nich dopasowała, pod wpływem ciepła naleśnika po prostu rozpływała się w ustach ;-) A że ja nie słodzę naleśników, to słodka marmolada osłodziła nam poranek.
Składniki:
- 2 jajka
- 1,5 szklanki mąki
- 2 szklanki mleka
- szczypta soli
- 1/3 szklanki oleju
- marmolada
Jamar
Wykonanie
Jajka, mąkę, mleko, olej, sól mieszamy mikresem. Na rozgrzaną patelnię wylewamy porcję ciasta. Smażymy chwilę aż się zarumieni od spodu i przekręcamy. Po usmażeniu naleśniki smarujemy marmoladą i składamy.
pyszności :)
OdpowiedzUsuń