Lekki, delikatny, bardzo bardzo smaczny. Mało słodki, więc coś co najbardziej lubię,
ale fanatycy słodyczy muszą go troszeczkę dosłodzić, myślę że do musu mango można śmiało dodać 2 łyżki miodu.
Składniki:
400 gram serka wiejskiego
galaretka truskawkowa
szklanka prosa ekspandowanego firmy Lestello
małe opakowanie herbatników
na mus mango:
1 mango
żelatyna
odrobina wody
Przygotowanie:
Na samym początku gotujemy wodę w której rozpuścimy galaretkę truskawkową. Na 1 opakowanie galaretki odmierzamy nie więcej niż 100 ml. Serek miksujemy na gładki krem. Mieszamy
z wystudzoną galaretką. odstawiamy na chwilę.
W tym czasie możemy przygotować mus mango. Mango obieramy ze skóry, wydrążamy pestkę
i miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody, mieszamy ze zmiksowanym mango. odstawiamy do stężenia na chwilę.
Wracamy do masy serowej, którą mieszamy z 1 szklanka prosa ekspandowanego.
Formę wykładamy folią spożywczą.
Na spodzie układamy ciastka, następnie wykładamy masę serową a na sam wierzch mus mango!
Idealne ciasto na niedzielne spotkanie z rodziną. Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne ciacho, pysznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńuuu mogę kawałek ? :)
OdpowiedzUsuń