Domowy budyń wbrew pozorom nie wymaga o wiele więcej czasu i energii, niż ten sklepowy.
I nie zawiera niepotrzebnych dodatków, tylko mleko, żółtka, kakao, cukier, skrobia... przygotowanie zajęło mi nie więcej niż 10 minut, a jaka rozkosz i dla oka i podniebienia. Zjedliśmy z przyjemnością.
2 szklanki mleka
1 łyżka masła
2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 żółtka
100 gram cukierków Werther’s Original
Przygotowanie:
1,5 szklanki mleka gotujemy z masłem, cukrem, cukierkami i wanilią. Pozostałe pół szklanki mleka miksujemy lub mieszamy rózgą z mąką ziemniaczaną i żółtkami. Dodajemy do gotującego się mleka, ciągle mieszając aż powstanie nam taka zwarta budyniowa konsystencja.
Budyń nalewamy do opłukanych zimną wodą pucharków, podajemy z owocami
#swiatkarmelu #softcaramels
Zapraszam na konkurs:
Pokaż swój własny, wyjątkowy świat karmelu na swoim własnym Instagramie!
Przygotuj karmelowy przepis z wykorzystaniem Werther’s Original Soft Caramels.
Weź udział w konkursie i wygraj robot kuchenny KitchenAid lub jedną z 50 słodkich niespodzianek od Werther’s Original! Więcj infor na stronie http://www.swiatkarmelu.pl/konkurs.
Wygląda to mega wybornie <3
OdpowiedzUsuńSmacznie! :-)
OdpowiedzUsuńCzytamy sobie w myślach :D Coś podobnego robiłyśmy ostatnio ale z tahiną i sezamkami :D
OdpowiedzUsuń