Werther's Original to śmietankowy cukierek, który zaskakuje delikatnym, karmelowym smakiem.
Unikalna receptura łącząca prawdziwe masło i świeżą śmietankę. Czy można się z tym nie zgodzić? Nie, nie można. Cukierki są wspaniałe, poza smakiem mają jeszcze jedna wspaniałą zaletę można je wykorzystać przetwarzając na ciekły karmel! I tym sposobem powstały u mnie karmelowe szyszunie z użyciem owsa ekspandowanego.
300 gram cukierków Werther’s Original
120 gram masła
150 gram owsa ekspandowanego, ja wykorzystałam firmy Lestello
3 łyżki wody
Przygotowanie:
Masło i cukierki roztapiamy z 3 łyżkami wody, cały czas mieszając do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy owies ekspandowany lub ryz preparowany. Pozostawiamy masę do przestygnięcia na około 30-60 minut, następnie formujemy szyszki zwilżonymi dłońmi. Wkładamy do lodówki do zastygnięcia.
Zapraszam na konkurs:
Pokaż swój własny, wyjątkowy świat karmelu na swoim własnym Instagramie!
Przygotuj karmelowy przepis z wykorzystaniem Werther’s Original Soft Caramels.
Weź udział w konkursie i wygraj robot kuchenny KitchenAid lub jedną z 50 słodkich niespodzianek od Werther’s Original! Więcj infor na stronie http://www.swiatkarmelu.pl/konkurs.
mmmmmm wygladają oooooobłędnie <3
OdpowiedzUsuńsmakowite:)
OdpowiedzUsuńDobrze, że nie pokazałaś jednej kulki nadgryzionej bo byśmy się zaśliniły xD
OdpowiedzUsuń