22 listopada

Bananowe placuszki z syropem trzcinowym

Idealny pomysł na słodkie, szybkie śniadanie. Najlepsza alternatywa dla małych niejadków jakie pewnie macie w domu. Tak, tak jak też mam od jakiegoś czasu. Mój niejadek jadłby aby naleśniki, na śniadanie, obiad i kolację. A miedzy nalesnikami sałatkę owocową;)


Składniki na 12 sztuk:
1 banan
2 jajka
2 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżki mleka 
4 łyżki mąki pszennej
2 łyżki syropu trzcinowego
1/4 łyżeczki proszeku do pieczenia
szczypta soli

banany oraz syrop trzcinowy do polania



Przygotowanie:
W misce ubijamy jajka z jogurtem, syropem trzcinowym oraz mlekiem. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól i rozgnieciony widelcem banan.

Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Smażymy placuszki na patelni do naleśników z obu stron na złoty kolor, podajemy z bananami i syropem trzcinowym.

#cukiertrzcinowy #syroptrzcinowy #diamant

9 komentarzy:

  1. Ulubione nasze śniadanie to zawsze na słodko :D Pychotka te placuszki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. U nas w domu bananowe placuszki to ulubione weekendowe śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bananowe placuszki to jest to! Moje dzieciaki też by je jadły non stop ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Śniadanie idealne! Często robię placuszki bananowe :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. na takie śniadanko to ja się piszę choćby i teraz ;)))

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam takie placuszki na śniadanie :) A banan obowiązkowo :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam placuszki pod każdą postacią, taka śniadaniowa wersja marzy mi się jutro :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Mniam!! Uwielbiam placuszki!! To mój śniadaniowy standard. :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Placuszki bananowe to ja mogę jeść nawet codziennie! :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger