Przepis ten znalazłam na Instagramie, serwowany był on w zupełnie inny sposób
tylko nie wiem jak on się tam udał ;) Pierwsza próba to totalne fiasko, nie wiem dlaczego,
ale nie było szans na pokrojenie w formie wafla czy batona. Drugie podejście lekka modyfikacja przepisu, czas chłodzenia znacznie krotszy, inna forma podania i można się delektować kokosowymi kulkami na bazie mojego ulubionego wafla ryżowego. Prawda że fajna kompozycja, taka lekka i pyszna ;)
6 wafli ryżowych np. Kupiec
1 serek homogenizowany
100 gram jogurtu greckiego
2 łyżki mąki kokosowej
wiórki kokosowe 4 łyżki do środka i do obsypania kulek
Przygotowanie:
Wafle rozkruszamy do miski, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy dokładnie. Zostawiamy do schłodzenia przez dwie godziny, następnie formujemy kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych.
Lubimy te już słynne słodkości z wafli :) Dawno już och nie robiłyśmy :)
OdpowiedzUsuńod Was to można czerpać wiele inspiracji na takie szybkie i zdrowe słodkości ;)
Usuń