czwartek, 18 stycznia 2018

Ciasto czekoladowe z malinami, jeżynami i sosem karmelowym

Kocham Ciasta czekoladowe i robię je bardzo często. Mam tez swój ulubiony przepis, który zresztą jest już na blogu, ale dzięki współpracy z marką POLSKIE MŁYNY miałam przyjemność poznać i przestestwać gotowe ciasto Czekoladowe z Mąki Szymanowskiej. 
Do ciasta dołączona jest również papierowa foremka do pieczenia, więc nie musimy się martwić czy mamy w domu odpowiednią formę, czy ta będzie za mała a może za duża ;)
Zapraszam również do odwiedzenia strony oraz POLSKIE MŁYNY na Facebooku.

Składniki:
1 opakowanie Ciasta Czekoladowego Polskie Młyny
2 jajka
75 g margaryny
3 łyżki wody

dodatkowo:
foremka na ciasto, która została dołączona do zestawu
maliny i jeżyny świeże lub mrożone
150 gram cukierków karmelowych
50 ml śmietanki 30 %



Przygotowanie:
Do miski wsypujemy całą zawartość opakowania, dodajemy jajka, wodę i miękką margarynę.
Całość dokładnie łączymy za pomocą miksera ok 3-4 minuty na wysokich obrotach.
Gładką masę przekładamy do foremki dołączonej do Ciasta Czekoladowego Polskie Młyny. 
Na wierzchu układamy mrożona lub świeże owoce, ja wybrałam maliny i jeżyny.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni, pieczemy 50 minut.
Ciasto polewamy polewą karmelową lun inną swoją ulubioną.

Sos: w rondelku podgrzewamy śmietankę oraz cukierki karmelowe, mieszamy do czasu rozpuszczenia. ciepłym sosem polewamy zimne ciasto.