18 stycznia

Ciasto czekoladowe z malinami, jeżynami i sosem karmelowym

Kocham Ciasta czekoladowe i robię je bardzo często. Mam tez swój ulubiony przepis, który zresztą jest już na blogu, ale dzięki współpracy z marką POLSKIE MŁYNY miałam przyjemność poznać i przestestwać gotowe ciasto Czekoladowe z Mąki Szymanowskiej. 
Do ciasta dołączona jest również papierowa foremka do pieczenia, więc nie musimy się martwić czy mamy w domu odpowiednią formę, czy ta będzie za mała a może za duża ;)
Zapraszam również do odwiedzenia strony oraz POLSKIE MŁYNY na Facebooku.

Składniki:
1 opakowanie Ciasta Czekoladowego Polskie Młyny
2 jajka
75 g margaryny
3 łyżki wody

dodatkowo:
foremka na ciasto, która została dołączona do zestawu
maliny i jeżyny świeże lub mrożone
150 gram cukierków karmelowych
50 ml śmietanki 30 %



Przygotowanie:
Do miski wsypujemy całą zawartość opakowania, dodajemy jajka, wodę i miękką margarynę.
Całość dokładnie łączymy za pomocą miksera ok 3-4 minuty na wysokich obrotach.
Gładką masę przekładamy do foremki dołączonej do Ciasta Czekoladowego Polskie Młyny. 
Na wierzchu układamy mrożona lub świeże owoce, ja wybrałam maliny i jeżyny.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni, pieczemy 50 minut.
Ciasto polewamy polewą karmelową lun inną swoją ulubioną.

Sos: w rondelku podgrzewamy śmietankę oraz cukierki karmelowe, mieszamy do czasu rozpuszczenia. ciepłym sosem polewamy zimne ciasto.




29 komentarzy:

  1. Podoba mi się , musi być niebiańsko pyszne !

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszystkie ciasta czekoladowe są warte grzechu, wygląda pysznie i te dodatki nie sposób się oprzeć ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super pomysł ��Czekolada zawsze spoko !!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda bardzo fajnie! takie proste ciasta są super kiedy mamy niespodziewanych gości :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudowne!
    Mam na nie wielką ochotę...

    OdpowiedzUsuń
  6. szybko, prosto i pysznie! poproszę! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo smacznie to ciasto wygląda i na pewno jest świetne dla każdego czekoholika ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. skoro tak mówisz to ja siępod tym podpisuje ;) dziękuję;)

      Usuń
  8. Na ciasto czekoladowe zawsze jestem chętna! A jeszcze jak z malinami to już w ogóle w ciemno biorę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
    2. czekolada i maliny świetnie pasują do siebie ;)

      Usuń
  9. Pięknie się prezentuje! :-) do gotowców jestem zwykle dość sceptycznie nastawiona, ale u Ciebie wygląda bosko! :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. gotowiec gotowcowi nie równy jak zawsze, również wolę zrobić od podstaw swoje ale to akurat polecam z czystym sumienem;)

      Usuń
  10. Połączenie czekolady i malin to jedno z moich ulubionych. Ciasto prezentuje się wspaniale!

    OdpowiedzUsuń
  11. Wszelkim ciastom czekoladowym mówię zdecydowane "tak" :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Na takie czekoladowe ciacha zawsze mamy ochotę:D

    OdpowiedzUsuń
  13. Uwielbiam czekoladowe ciacha, te wygląda przeeepysznie!! :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger